Valokuvausjärjestelyn avulla ostaja näkee asunnon kotinaan

Asunnon stailauksella on tänä päivänä huono maine. Tämä johtuu siitä, että osa asunnonvälitysfirmoista toteuttaa stailausta väärin nostamalla asunnon esittelykuvissa esiin lähikuvia kukkaruukuista ja saippuapulloista. Tällainen stailaus hermostuttaa niin asunnon ostajia kuin myös myyjiä.

Huomilla käytetään termiä valokuvausjärjestely stailauksen sijaan. Huomin valokuvausjärjestely tarkoittaa sitä, että myytävästä kodista karsitaan pois persoonallisia sisustuselementtejä ja esineistöä. Näin useamman potentiaalisen ostajan on helpompi kuvitella asunto omana kotinaan. 

Jos myytävä asunto on täynnä tavaraa ja seinät on peitetty omaleimaisilla sisustuselementeillä, sen ainut ostaja on siinä jo asuva henkilö, joka rakastaa omaa persoonallista kotiaan. Kaikkien muiden henkilöiden on erittäin vaikea nähdä tällaisen kohteen potentiaalia.

Huomissa asunnon myyntikuntoon laittaminen on viety kilpailijoita pidemmälle

Asunnon myyjä on useasti asunut kodissaan jo pidempään ja sokaistunut asunnon pieniin virheisiin, kuten pinttyneisiin silikonisaumoihin tai repsottaviin listoihin. Näihin asioihin ostaja kiinnittää aina huomioita. Tästä syystä Huomin välittäjä käy asunnon läpi ikään kuin ostajan silmin ja nostaa esiin asunnon mahdolliset pienet fiksaukset, jotka olisi hyvä toteuttaa ennen myyntiin laittoa. 

Huomilla on käytössään laaja verkosto ammattilaisia toteuttamaan pikkuremontteja ja nämä pienet (ja joskus toki vähän isommatkin) korjaukset on mahdollista sisällyttää Huomilla välityspalkkioon. Tällöin välittäjä kantaa sopimuksen mukaisesti taloudellisen vastuun korjauksista. Kun asunnosta halutaan huippuhinta, tulee kaiken olla viimeisen päälle kunnossa.

Tämän jälkeen Huomin oma sisustussuunnittelija käy tarvittaessa konsultaatiokäynnillä  kohteessa. Huom! käyttää viittä sisustussuunnittelijoiden kanssa rakennettua, parhaiten myyviksi osoittautunutta sisustustyyliä. Niistä sisustussuunnittelija valitsee asuntoon ja siellä olemassa oleviin kalusteisiin sopivimman tyylin. Valtaosa Huomin valokuvausjärjestelystä tarkoittaa kuitenkin tavaroiden karsimista ja pois laittamista, eli asuntoon jätetään myyjän omia universaaleja tavaroita, mutta sieltä poistetaan liian persoonalliset elementit. Visuaalisen esillepanon asiantuntijana sisustussuunnittelija laatii konsultaatiossa suunnitelman ja selkeän listan sekä ohjeistuksen myyjälle, jonka avulla hän voi lähteä nostamaan esiin asunnon parhaat puolet.  

Valokuvausjärjestely pyritään toteuttamaan myyjän omilla tavaroilla. Tarvittaessa kaikki sisustuselementit järjestyvät myös Huomin kautta lainaan, jos kohde on vaikkapa tyhjä. Paras vaihtoehto myynnin kannalta on kuitenkin, että asunto näyttää näytössä samalta kun netin myynti-ilmoituksessa.

Huomin valokuvausjärjestely houkuttelee laajempaa ostajakuntaa

Hyvin tehty ja toteutettu valokuvausjärjestely ei yritä peitellä mitään tai hämätä ostajaa. Huomin valokuvausjärjestelyn tavoitteena on houkutella ostaja tutustumaan asuntoon netissä ja tulemaan asuntonäyttöön.

Kun kohteen sisustus on kunnossa ja mahdolliset virheet korjattu, Huomin ammattivalokuvaaja ottaa kuvat myyntikunnossa olevasta asunnosta. Sitten Huomin välittäjä laatii kohteen myyntiesitteen ja julkaisee sen juuri oikeaan aikaan, oikeassa paikassa ja oikealla tavalla ja potentiaaliset ostajat kohtaavat ilmoituksen asunnonvälityssivustoilla, somessa ja printtimediassa.

Huomin valokuvausjärjestelyllä kasvatetaan potentiaalisten ostajien määrää kun myytävän kohteen kuvat näyttävät netissä hyviltä ja näytössä ostaja voi alkaa suunnittelemaan mihin hän laittaisi oman lempisohvansa tai minne ripustaisi tärkeän taulunsa. Kun tämä pohdinta alkaa ostajan mielessä, valokuvausjärjestelyssä on onnistuttu.

Tänä päivänä asunto pitää pystyä myymään kahdeksassa sekunnissa. Vain laadukkaasti toteutettu valokuvausjärjestely mahdollistaa näin nopean vaikutuksen. 


Luitko jo nämä?

Lue täältä, miten valitset parhaan välittäjän asunnollesi.
Lue täältä, miten Pirkanmaalla tehdään vuodessa yli 1200 asuntokauppaa.
 

Ota yhteyttä

Liittyipä asiasi sitten asunnon ostamiseen, myymiseen, välittäjiimme, palveluihimme tai mihin tahansa, jätä meille viesti.

Contact us