Näin myyt asuntosi kahdeksassa sekunnissa

Asunnon myynnissä tärkein myyntiin vaikuttava tekijä on asunnon sijainti, sekä oikea hinta. Mutta heti seuraavaksi tärkeimpänä asiana nousee esiin kohteen markkinointi. Huom! on selvittänyt, että netistä asuntoa etsivän henkilön mielenkiinto pitää herättää kahdeksassa sekunnissa. Ensimmäisten kahdeksan sekunnin aikana netistä asuntoa etsivä potentiaalinen ostaja joko kiinnostuu kohteesta tai hylkää sen. Kohteen valokuvien tuoma ensivaikutelman voima on äärimmäisen voimakas.

Näillä Huomin kahdeksalla vinkillä pysäytät ostajan ja saat asuntosi myytyä.

1. Kuvat pysäyttävät asiakkaan

Ammattilaisen ottamat kuvat herättävät tunteen ja pitävät potentiaalisen ostajan mielenkiinnon yllä asunnonmyyntisivustolla olevassa kohteessa. Kuvien tarkoitus on saada asiakas kiinnostumaan kohteesta ja pyytämään yksityistä näyttöä. Saamme usein välitettäväksi kohteita, jotka ovat olleet muilla toimistoilla välityksessä. Me saamme asunnon nopeasti myytyä ja ostaja toteaa lähes aina, että hän on katsonut tätä aiemmin netissä, mutta vasta nyt nämä uudet kuvat saivat hänet innostumaan kohteesta kunnolla.

Kun kohde on valokuvausjärjestelyn kautta laitettu myyntikuntoon ja kuvat ovat hiotut, ostaja osaa jo kuvitella itsensä myytävän kohteen sohvalle – omaan tulevaan kotiinsa. Huomilla sisustussuunnittelu, valokuvausjärjestely, pienet remontit ja siivoukset kuuluvat haluttaessa välityspalkkioon.

2. Kodin on löydyttävä ensin

Kuvista ei ole hyötyä, jos kukaan ei näe tai löydä niitä. Huom! on vuosien ajan selvittänyt ja mitannut, että missä, milloin ja kenelle kuvan ja myynti-ilmoituksen tulee näkyä. Enää ei riitä, että asuntoon törmää asunnonmyyntisivustoilla, vaan tulevan kodin pitää tulla ostajan tietoisuuteen montaa eri kautta niin somessa kuin myös printtimediassa. Huomilla osataan kaikki tekniset ja sisällölliset markkinoinnin keinot, joilla asuntoilmoituksen osuminen oikealle ostajalle pystytään varmistamaan.

3. Osaava ja luotettava välittäjä 

Ostajan ja myyjän on kyettävä luottamaan välittäjään. Muuten kauppa ei käy. Välittäjän on ymmärrettävä, että asunnon myyjän auttaminen on yhtä tärkeää kuin ostajan auttaminen. Välittäjän tehtävänä on varmistaa oikea hinta ja tarvittavat toimenpiteet kohteen myyntikuntoon laittamiseksi. Sekä selvittää ja vastata ostajan esittämiin kysymyksiin. Vain Huom! julkaisee kaikki välittäjien saamat palautteet, niin hyvät kuin huonotkin. Voit katsoa täältä itsellesi parhaan myyjän ja hänen saamansa pisteytyksen.

4. Valmiit ostajat ja verkostot

Osaavalla asuntovälittäjällä on erittäin laaja verkosto tyytyväisiä asiakkaita, joiden joukossa on niin asuntoja myyviä kuin koteja ostavia asiakkaita. Huom! on Pirkanmaan suurin yksittäinen välitystoimisto. Huomilla on alueella noin 50 myyjää, jotka yhdessä etsivät ostajia. Vuosittain Huom! tekee Pirkanmaalla 1200 kauppaa, joissa myytyjen asuntojen arvo on noin 200 miljoonaa euroa. 

5. Näytöt heti valmiille ostajille

Osaavan välittäjän on äärimmäisen tärkeää huolehtia asiakkaistaan parhaalla mahdollisella tavalla. Fiksu välittäjä esittelee verkostossaan oleville ostajille uutta myyntiin tullutta kohdetta jo ennen ensimmäistä julkista näyttöä. Huomin välittäjät saavatkin usein ensimmäisen tarjouksen juuri tässä vaiheessa.
Huomilla työskentelee 50 välittäjää, joilla jokaisella on valtava verkosto potentiaalisia ostajia – tämä verkosto on jokaisen yksittäisen Huomin välittäjän hyödynnettävissä. Tämä tarkoittaa kauppojen nopeutumista ja parempia myyntihintoja.

6. Välittäjä kantaa vastuun

Asunnon myyjä on harvoin ammattilainen asunnon myymisessä. Myyjän tulee pystyä luottamaan välittäjään ja antaa välittäjän tehdä työnsä parhaalla mahdollisella tavalla. Huomin välittäjät hoitavat myynnin viimeisen päälle, koska he kantavat yrittäjämäisesti itse riskin kohteen myynnistä aiheutuvista kustannuksista, kuten isännöitsijän todistuksista, yhtiöpapereista, valokuvauksista, lehti-, internet-, ja somemarkkinoinnista ja kohteen sisustussuunnittelusta sekä mahdollisista remonteista.

7. Oikea hinta

Varmin tapa pilata kohteen myynti on lähteä myymään sitä liian kovalla hinnalla. 

75 prosenttia potentiaalisista ostajista tutustuu kohteeseen ensimmäisen kahden viikon aikana. Jos kohteen hinta tai sen kuvat eivät ole kunnossa heti myynnin alussa, myynti vaikeutuu huomattavasti. Tästä syystä myynnin alkuun tulee panostaa paljon ja hinnan on oltava juuri oikea. 

Huomin välittäjät määrittelevät aina jokaisen kohteen hinnan tiiminä, peilaten arviota muihin samoista ostajista kilpaileviin vastaaviin myyntikohteisiin, toteutuneisiin myyntihintoihin ja tilastoihin. Näillä menetelmillä kohteen hinta saadaan juuri oikeaksi ja se voidaan perustella niin myyjälle kuin ostajalle.

8. Läpinäkyvyys

Myytävän kohteen tulee olla juuri siinä kunnossa kuin ilmoituksessa kerrotaan. Välittäjän ja myyjän täytyy tietää mitä he ovat myymässä. Samoin ostajan pitää tietää mitä hän on ostamassa. Kodin välittäminen pohjautuu luottamukseen, jossa välittäjä huolehtii myyjän ja ostajan turvallisuudesta. Huom! ei ota välitettäväkseen kiinteistöjä tai kohteita, joiden omistajat haluavat peitellä mahdollisia vikoja.


Luitko jo nämä?

Lue täältä, miten valitset parhaan välittäjän asunnollesi.
Lue täältä, miksi valokuvajärjestely toimii ja maksaa itsensä takaisin.
Lue täältä, miten Pirkanmaalla tehdään vuodessa yli 1200 asuntokauppaa.

Ota yhteyttä

Liittyipä asiasi sitten asunnon ostamiseen, myymiseen, välittäjiimme, palveluihimme tai mihin tahansa, jätä meille viesti.

Contact us