mökki tai huvila 377.00 m2

Längelmäen kirkonkylä, Orivesi, Pirkanmaa
Poukantie 4

389 000,00 €

8h, 2xk, rt, rh, 1x erill.wc, 2x kph/wc, 2x s, kph, holvi, talli, juhlatila, savusauna
Kohde 20425797

On tullut aika etsiä Poukan Kartanolle uusi isäntä tai emäntä ja jatkamaan sen yli 100 vuotista historiaa!

Tämä kartano on nähnyt suomen historian suurimmat hetket ja sillä on pitkä tarina kerrottavana.

Längelmäen kirkonkylälle sijoittuva upea kokonaisuus käsittää 1876 rakennetun päärakennuksen, 50-luvulla maatalousnäyttelyä varten rakennetun ison tallirakennuksen, savusauna oman lammen rannalla, vanhan talouskellarin josta on nyt muokattu nykypäiväinen ja erittäin tunnelmallinen juhlatila.

Pihapiiriin saapuessa ensimmäisenä huomaa kuinka ryhdissään sen rakennukset ovat ja kuinka ammattitaidolla sen puutarha sekä piha-alueet on viimeistelty. Se ei ole kuitenkaan tullut ilman tuhansien tuntien omistautumista ja intohimoista entisöintityötä jota nykyinen Kartanon isäntä ja emäntä ovat tehneet viimeiset 20 vuotta. Voisi sanoa että Kartano on saanut uuden elämän ja mahdollisuuden jatkaa jälleen seuraavat 100 vuotta.

Päärakennus on hirsirunkoinen kaksikerroksinen ylväs rakennus, joka sijoittuu tontin korkeimmalle kohdalle ja se on perustettu jykevästi kallioon. Ikkunoista on näkymät niin järvelle kuin Längelmäen kirkolle saakka. Tämä talo mahdollistaa kodin isolle peheelle tai suvun yhteisen kohtaamispaikan. Sen tilat soveltuvat myös liiketoiminnalle esimerkiksi kotimaan maakuntamatkailuun tai kurssikeskuksena isoille ryhmille.

Päärakennukseen on 20 vuoden aikana tehty merkittäviä remontteja joista mm. vesi- ja viemäriputket, ikkunat, katto, eristykset, julkisivun maalaus sekä kaikki asuintilojen pinnat.

Kartanon vanha talouskellari on muutettu todella tunnelmalliseksi juhlatilaksi. Sen edustalla on liuskekivestä rakennettu kesäkeittiö ja oleskelualue, jotka yhdistävät ympärillä olevaan luontoon upeasti. Pieni vivahde vanhasta talouskellarista on edelleen nimittäin juhlatilan yhteydessä oleva viinikellari. Juhlatilan keskellä on tila isolle ruokapöydälle jonka jatkeena on avotakka. Tässä tilassa on vanhan italialaisen maalaistalon tuntua johon koko perhe ja ystävät voivat kokoontua viettämään iltaa.

Tallirakennus on rakennettu 50-luvulla isoa maatalousnäyttelyä varten. Sen suuri yläkerta mahdollistaa nykypäivänä todella tunnelmallisen juhlatilan vaikka häiden järjestämiseen. Tallirakennus on myös kunnostettu ja nostettu uudelleen alkuperäiseen ryhtiinsä.

Riihen vanha hirsikehikko on siirretty tontin reunamilta ja saanut uuden elämän siitä rakennetun savusaunan muodossa. Samalla sen eteen on rakennettu lampi, johon vesi on johdettu läheisestä järvestä ja näin siinä on ollut puhdas kiertävä vesi läpi kesän. Nyt lampi on jo rehevöitynyt ja vaatii uudelleen kunnostamisen.

Olemme teettäneet kohteesta etukäteen myös kuntotarkastuksen sekä lisämateriaaleja on runsaasti saatavilla.

Kumpa voisimme kertoa Poukan Kartanon tarinan tässä tekstissä, mutta tämä kohde on nähtävä paikan päällä. Soita niin sovitaan esittely!

Lisätiedot ja esittely

Jussi Uusitalo, LKV
Kiinteistönvälittäjä
040 8273 808
jussi.uusitalo@huom.fi

jussi.uusitalo@huom.fi
Längelmäki
35480
Perustiedot
Kohdenumero
20425797
Tyyppi
mökki tai huvila
Huone-erittely
8h, 2xk, rt, rh, 1x erill.wc, 2x kph/wc, 2x s, kph, holvi, talli, juhlatila, savusauna
Huoneluku
6 h ja enemmän
Asuintilojen pinta-ala
377.0 m²
Muiden tilojen pinta-ala
30.0 m²
Kokonaispinta-ala
407.0
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alat perustuvat myyjältä saatuihin tietoihin ja rakennuspiirustuksista laskettuihin arvioihin. Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu, mitattaessa pinta-alat saattavat olla ilmoitettua suurempia tai pienempiä. Hinta ei ole pinta-alaperusteinen. Asuintilojen pinta-ala on laskettu rakennuspiirustuksista ja siihen on huomioitu kaikki asuinkäytössä olevat tilat, muihin tiloihin on laskettu savusauna.
Kerros
1/2
Rakennusvuosi
1876
Käyttöönottovuosi
1876
Vapautuminen
muu ehto
Hinnat ja kustannukset
Velaton hinta
389 000,00 €
Myyntihinta
389 000,00 €
Muut maksut
Kokonaissähkönkulutus n. 46 900 kWh/vuosi, n. 490€/kk. Öljyn kulutus n. 1000 litraa / 6 kk. Puhtaanapito paikallisen jätehuoltoyrityksen taksoituksen mukaan.
Lisätiedot
Yleiskunto
hyvä
Tehdyt remontit
Välittäjältä saatavissa tarkka listaus tehdyistä korjauksista/parannuksista.
Sauna
Asunnossa on sauna
Piha
Kiinteistö muodostuu kahdesta tilasta: RIIHIPIHA (562-441-2-70) 4450 m2 POUKKA (562-441-2-80) 5,202 ha
Muuta kauppaan kuuluvaa
Kiinteät valaisimet, verhotangot, jätesäiliö ja istutukset
Energiatodistus
Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Lämmitys
Öljy (vesikiertoisin patterein), sähkö, 3 takkaa, osassa tiloista lattialämmitys
Tontin omistaja
oma
Tontin koko
5.647 ha
Kaavatiedot
suunnittelutarvealue. Oriveden kaupunki. Alueelle on tulossa rantaosayleiskaava, kaava on hyväksytty kaupunginhallituksessa.
Tilat & materiaalit
Kattotyyppi ja materiaali
Harjakatto. Peltikate
Keittiön varusteet
Keittiö on talon tyyliin sopiva maalaiskeittiö, josta ikkuna Kartanon takapihalle tallin suuntaan. Keittiössä hyvin kaapisto- ja laskutilaa. Varustus: liesi, liesituuletin, astianpesukone, erillisuuni, kaapistot, kiinteät valaisimet ja kaapisto. Lattiapinnat parkettia, seinäpinnat maalattu/tapetoitu.
Kylpyhuoneen/WC:n varusteet
Pesutilat ovat talon yläkerrassa, jonka yhteydessä myös poreamme. Lisäksi kolmen wc:n yhteydessä suihku.

Ota minuun yhteyttä