Löydä unelmiesi koti ostotoimeksiannon avulla!

Välittäjän työ ennen korona-aikaa tuntuu kaukaiselta ajatukselta. Vielä noin vuosi sitten näytöillä käteltiin ja isojakin yleisnäyttöjä pidettiin huoletta.  Monet tutut tavat ovat koronan takia jääneet kokonaan pois. Samalla jokaisen meidän on täytynyt sopeutua uuteen normaaliin. Niin välittäjän kuin asunnonvaihtajankin.

 

Korona-ajan poikkeuksellisuuden lisäksi markkinatilannekin on näin välittäjän silmin katsottuna mielenkiintoinen: Suomen suurissa kaupungeissa asuntojen kysyntä ylittää tarjonnan selkeästi ja siksi hinnoissa on nousupainetta. Tästä syystä asunnonvaihtajilla on tällä hetkellä normaalia vähemmän valinnanvaraa asuntomarkkinoilla. Myytävät asunnot menevät nopeasti kaupaksi ja uusia koteja ei saada myyntiin vastaavaa vauhtia. Pienemmissä kaupungeissa voi puolestaan paikoin olla tilanne, että myytäviä kohteita on vaikka millä mitalla. Yhteistä näille on se, että molemmissa tilanteissa hyvät kohteet menevät nopeasti tai todella nopeasti kaupaksi, ja asiakkaat haluavat tulla paikanpäälle vain todella potentiaalisten kohteiden ollessa kyseessä kontakteja välttääkseen. Asuntojen myyntinopeutta lisää myös se, että raha on halpaa. Edellä mainituista seikoista johtuen unelma-asuntoon haluavan pitää olla nopea ja etsiä asuntoa todella aktiivisesti. Näistä syistä ostotoimeksiantojen suosio on merkittävästi kasvanut.

Mikä on ostotoimeksianto?

Ostotoimeksianto on palvelu asunnon etsijöille, missä välittäjä etsii asiakkaan toiveiden mukaisen asunnon ennalta määriteltyjen kriteereiden perusteella. Välittäjä kartoittaa potentiaalisia asuntoja julkisten asuntomarkkinoiden ulkopuolelta ja ottaa suoraan yhteyttä mahdollisiin asunnon myyjiin.

Kenelle ostotoimeksianto sopii?

Yksinkertaisuudessaan jokaiselle uutta omistusasuntoa etsivälle. Ostotoimeksiannon tekeminen ei sulje mitään pois, vaan on ennemminkin lisätyökalu asunnon etsimiseen ja löytämiseen. 

Mitkä ovat ostotoimeksiannon hyvät puolet?

1. Saat alueen ammattilaisen tiedon ja taidon käyttöösi

- Ensiarvoisen tärkeää varsinkin, mikäli olet muuttamassa tuntemattomalle alueelle
- Ammattilainen katsoo asunnon paperit ja tiedot sinun kanssasi yhdessä läpi

2. Pääset hyödyntämään välittäjän omia ja välitysyrityksen verkostoja 

- Aktiiviset välittäjät tuntevat ja tapaavat satoja, ellei tuhansia asiakkaita vuosien saatossa, joten potentiaalinen myyjä voi olla jo tiedossa

3. Pääset mahdollisesti niihin kohteisiin käsiksi, mitkä eivät olisi muuten myynnissä

- Potentiaalinen asunnon myyjä kiinnostuu usein siitä, että ostaja on jo valmiina. Myyjä välttyy asunnon myymisen vaivalta eikä kustannuksiakaan koidu 

4. Välittäjä karsii ehdokkaat ja neuvottelee hinnan kanssasi

-Välittäjä valitsee sinulle vain ehdot täyttävät kohteet ja neuvoo sinua mahdollisen tarjouksen kanssa

5. Säästät aikaa ja vaivaa.

- Joskus esim. yllättävä elämäntilanne voi viedä kaiken ajan ja voiman, ja silloin ei aikaa riitä asunnonetsintään

6. Täysin riskitön palvelu

- Maksat välityspalkkion vasta kun toiveitasi vastaava koti on löytynyt ja kaupat tehty
- Halutessasi voit itse jatkaa asunnon etsimistä ostotoimeksiannon ollessa voimassa, ja voit edelleen tehdä asuntokaupan toisen välittäjän kanssa, mikäli unelmiesi asunto sattuu kohdalle.

7. Saat tehdä ostopäätöksen rauhassa – ei kilpailevia ostajia, ei huutokauppaa

 

Kysy rohkeasti apua asunnon etsintään

Suosittelemme asuntoa etsiviä olemaan rohkeasti yhteydessä oman alueensa välittäjään ja kysymään ostotoimeksianto mahdollisuudesta. Yhä useampi asiakkaamme on kokenut epätoivoa asuntojen myyntiportaaleita selatessaan kuukaudesta toiseen. Saavutettujen tulosten pohjalta uskallamme luvata, että kyllä oikea koti löytyy jokaiselle. Viimeistään ammattitaitoisen välittäjän avustuksella.


Artikkelin ovat kirjoittaneet Huomin ammattitaitoiset välittäjät:

Sanna Länsimäki, Huom! Pori, 040 507 6182
@sannalansimaki

Pauliina Peltonen, Huom! Sipoo, 0400 955 959
@soldbypale
 

Ota yhteyttä

Liittyipä asiasi sitten asunnon ostamiseen, myymiseen, välittäjiimme, palveluihimme tai mihin tahansa, jätä meille viesti.

Contact us