Kevät on täällä – millaisia ovat kevään 2021 sisustustrendit?

Korona-aika on muuttanut suhtautumistamme kotiin. Poikkeusaikana kotona vietetty aika on lisääntynyt merkittävästi. Ulkomaanmatkailun sijasta vietämme aikaa luonnossa kulkien ja lähiseuduilla matkaillen. Tämä muutos näkyy myös kotien sisustusvalinnoissa. Pinnalla ovat luonto, eettisyys ja ekologisuus.

Kotiin hankitaan mieluiten Suomessa valmistettuja kuin tuontina kuljetettuja tuotteita sekä panostetaan pitkäikäisiin ja kestäviin ratkaisuihin. Trendien pitkäikäisyys sopii hyvin ajankuvaan, jossa kertakäyttökulttuurista halutaan eroon.

Värimaailma, muodot ja materiaalit

Kodin värimaailmassa näkyy selvästi lämpimät sävyt mm.  beige, savi ja hiekka, jotka sopivat hyvin suomalaiseen sävymaailmaan. Lisäksi vahvoina väreinä ovat keltainen, okra sekä pehmeän siniset ja vihreän sävyt.

Yksittäiset tehosteseinät väistyvät. Tilalle on tullut kaikkien seinien ehostaminen huomiota herättävällä väri- tai tapettipinnalla. Rohkeille sisustajille löytyy upeita suurikuvioisia tapetteja mm. kukka tai kasvikuoseissa, joilla luonnon saa lähelle.  Myös kalusteiden muodot ovat kutsuvan pehmeitä ja kaarevia.

Materiaaleissa luonnonmateriaalit ovat edelleen pinnalla. Puu on näkynyt kodin sisustuksessa jo pitkään eri muodoissa.  Puu toimiikin hyvänä vastakohtana pehmeille tekstiileille tai kylmälle metallille.

Sisustuksessa kaiken ei tarvitse olla uutta. Tavaroiden käyttöikää pidennetään itse tuunaamalla tai keksimällä jotain täydentävää. Vanhat rakkaat, ehkä perintönä suvussa kulkeneet huonekalut ja uudet elementit saadaan nivottua sisustuksessa kauniisti yhteen tuoden persoonallisuutta ja elettyä elämää.

Kodista on tullut entistä tärkeämpi paikka ja kotiin halutaan panostaa. Asiakkailleni niin sisustuksessa kuin kodin hankinnassa muistutan, että luota itseesi ja omaan tyyliisi. Olivatpa trendit mitä tahansa, tärkeintä on luoda koti missä koko perhe viihtyy.

 

Artikkelin on kirjoittanut:
Sanna Länsimäki, Asuntomyyjä, sisustussuunnittelija, osakas
Huom! Pori
040 507 6182
@sannalansimaki

 

 

Sanna Länsimäki

Asuntomyyjä, sisustussuunnittelija, osakas

Tutustu Sannaan >>

Ota yhteyttä

Liittyipä asiasi sitten asunnon ostamiseen, myymiseen, välittäjiimme, palveluihimme tai mihin tahansa, jätä meille viesti.

Contact us