Asunto myyntikuntoon remontilla, siivouksella ja stailauksella

Nykyisin ostajat haluavat muuttovalmiita koteja, jossa ei tarvita remontteja, vaan tavarat voi kantaa suoraan sisään. Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran – myös asuntokaupassa. ​

Huom!-yrittäjä, kiinteistövälittäjä Mikael Riippa tietää, että asuntokauppa on muuttunut paljon viime vuosina. Nykyisin ostajat haluavat muuttovalmiita koteja, jossa ei tarvita remontteja, vaan tavarat voi kantaa suoraan sisään. Asuntokaupassa myydään unelmia ja siisti, tyylikäs, sisustuslehtimäinen asunto myy, Riippa toteaa.

Asunnon siivous ja stailaus myyntiä varten kannattaa aina

Myyjän kannattaa siis panostaa siihen, että asunto on myyvässä kunnossa. Yksinkertaisimmillaan riittää se, että ylimääräiset rojut siivotaan pois ja suurimmat elämisen jäljet peitetään, mutta toisinaan asuntoihin tehdään enemmänkin: maalataan seiniä, vaihdetaan kylpyhuoneen silikonit tai annetaan asunnolle viimeinen silaus uusilla tekstiileillä. – Toimenpiteet katsotaan aina tapauskohtaisesti – jotkut asunnot tarvitsevat enemmän kuin toiset, mutta kokemukseni mukaan stailaus kannattaa tehdä kaikentyyppisiin asuntoihin, Riippa sanoo.

Stailauksella ja pintaremontilla hinta ylös ja myyntiaika alas

Hyvin toteutettu stailaus tai pieni pintaremontti ei ole yhdentekevä, sillä niillä on vaikutusta paitsi hintaan myös myyntiaikaan. Oman tutkimuksemme mukaan fiksailtu asunto myydään 60 % nopeammin ja siitä saatu hinta voi olla jopa 10 % korkeampi, Riippa sanoo.

Riippa auttaa asiakkaitaan laittamaan myytävät asunnot myyvään kuntoon jo ennen ensimmäistäkään näyttöä. Käytössään hänellä on monipuolinen joukko alihankkijoita sisustussunnittelijoista laatoittajiin. Usein Riippa ottaa sisustussuunnittelijan mukaan jo siinä vaiheessa, kun myyntikuvia otetaan.

Ihmiset lähtevät näytöille netin kuvien perusteella, joten niiden pitää olla edustavia. Kun kuvauksessa mukana on ammattilainen, hän kertoo näkemyksensä siitä, miten paikkoja kannattaisi kohentaa parhaiden kuvien saamiseksi.

Kylppäri on a ja o

Riipan mukaan yleisimmin toimenpiteitä tehdään kylpyhuoneissa, joissa pikkufiksailulla voidaan saada aikaiseksi jopa 10 000–20 000 euron hinnanero. Yleisilmeen kohotus on erityisen tärkeää juuri kylpyhuoneissa, koska kylpyhuoneremontit ovat suuritöisiä ja remontteihin on vaikeaa saada lainaa. 2000-luvun alussa rakennettu kylpyhuone on vielä teknisesti hyvä, mutta likaiset silikonit ja kalkkiveden tahrimat laatat luovat helposti kuvan, että remontti tarvitaan. Kun laatat pestään kunnolla ja silikonit vaihdetaan uusiin, kylpyhuoneesta tulee aivan toisennäköinen, Riippa vinkkaa.

Pienen pintaremontin kustannukset eivät ole suuren suuria, mutta niillä voi olla oleellinen vaikutus sekä myyntiaikaan että kauppahintaan. Riipan tarjoamassa mallissa remontin toteuttaminen sisällytetään välityspalkkioon. Myyjällä ei välttämättä ole irrottaa rahaa remonttiin. Kun pikkufiksauksien kustannukset ovat osa välityspalkkiota, ne erääntyvät maksettaviksi vasta sitten, kun asunto on myyty. Näin se on helppoa ja huoletonta myös myyjälle, Mikael Riippa päättää.

Ota yhteyttä

Liittyipä asiasi sitten asunnon ostamiseen, myymiseen, välittäjiimme, palveluihimme tai mihin tahansa, jätä meille viesti.

Contact us