Asunnonvuokraus kiinteistönvälittäjän avulla kannattaa

Asunnon vuokraamisessa kannattaa luottaa alan ammattilaiseen. Ammattilaisen kautta saat parhaan tuoton sijoituksellesi ja löydät luotettavan sekä pitkäaikaisen vuokralaisen.

Laillistettu vuokravälittäjä Tommi Hakala siirtyi hiljattain Huom! Tampereen palvelukseen. Hän on hoitanut yksityishenkilöiden vuokravälitystä yli viisi vuotta, joten kokemusta riittää. Vuosien varrella on kehkeytynyt oma asiakaskunta, jotka soittavat yleensä aina Tommille, kun nykyinen vuokralainen on lähdössä. Onkin loogista, että asiakkaan ostaessa asunnon Huomin kautta sijoitusasunnoksi, voi Tommi auttaa sen vuokraamisessa.

Suurin etu välittäjästä vuokrauksessa on se, että hän hoitaa koko prosessin puolestasi ilmoituksista, kuvauksista ja esittelyistä alkaen aina avainten luovutukseen asti. Siinä on melkoisen monta työvaihetta, mikä helpottaa asunnon omistajaa. Suurin osa asunnon omistajista ei välttämättä edes asu paikkakunnalla, niin se on jo yksin selkeä apu, ettei tarvitse itse lähteä esim. Helsingistä tai kauempaakin näyttämään asuntoa.

Rahanarvoista etua vuokrauspalvelulla

Kohteen näkyvyys lisääntyy Huomin kautta vuokrattuna verrattuna itse vuokraukseen. Ilmoitukset laaditaan ammattitaidolla, lisäksi meillä on mahdollisesti valmiita vuokraehdokkaita tiedossa, Tommi luettelee asunnon vuokraajien Huomilta saamia etuja.

Vuokratason määrittämisessä pystymme parhaiten palvelemaan vuokranantajia. Välittäjä katsoo puolueettomasti alueen vuokratason ja nykytilanteen hinnan suhteen. Ammattivälittäjä tietää lisäksi perusteet erilaisille vuokrahinnoittelutavoille eri kohteissa. Sijainti ja kunto vaikuttavat vuokran määrään, mutta hinta vaikuttaa siihen kuinka nopeasti ja helposti vuokralaisen löytää, sekä myös siihen, kuinka hyvän ja pitkäaikaisen vuokralaisen löytää.

Vuokranantajalle on pidemmän päälle kannattavampaa ostaa vuokrauspalvelu, jolloin pääsee itse vähemmällä. Kustannukset ovat myös sataprosenttisesti verovähennyskelpoisia. Vuokravälittäjä huolehtii, että vuokrasopimukset ja muut tarvittavat dokumentit ovat asianmukaisesti laadittuja ja avainkuittaukset sekä luottotietojen tarkistukset tuleva hoidetuksi oikealla tavalla.

Vältä asuntovuokrauksen sudenkuopat

Vuokrauksessa saattaa ilmetä tietämättömille myös sudenkuoppia. Usein yksityishenkilön vuokratessa itse asuntoaan ilmoituksen sanamuodot saattavat olla vääriä tai hyvän vuokraustavan vastaisia. Vuokrausasioissa sovelletaan aina lakia asuinhuoneiston vuokrauksesta. Hyvin usein vuokralaisen halutaan sitoutuvan asuntoon vähintään vuodeksi, jonka jälkeen sopimus jatkuu normaalisti ja juuri näissä tapauksissa sanamuoto on oleellinen.

Asiakkaat pyytävät usein tukea myös vuokralaisen valintaan, vaikka lopullisen vuokralaisen valinnan he tekevätkin itse. Tommille on kehkeytynyt kokemuksen kautta silmää vuokralaisten valintaan omistajan vaatimuksien ja tarpeiden mukaan.

Kun vuokralainen käy allekirjoittamassa vuokrasopimuksen, niin hän saa mukaansa ohjeen, jossa on kartoitettu yksityiskohtia myöten ne kohdat, joihin loppusiivouksessa on hyvä aikanaan kiinnittää huomiota. Asunnon normaalin kulumisen raja voi olla joskus hieman haasteellinen käsite, mutta vuokralaisen on hyvä tarkistaa omistajalta vuokrauksen päättyessä, kuinka jonkun tietyn isomman tule asunnon tarkastuksen yhteydessä asiasta ongelmaa, vaan se on jo etukäteen osapuolten välillä sovittu. Myös vuokrasopimuksen irtisanominen pitäisi tehdä aina kirjallisena, jolloin se on oikeasti pätevä.

Omistajan kannattaa silloin tällöin käydä asunnossa, jotta hänellä pysyy oikea kuva asunnon kunnosta ja yleisilmeestä, muistuttaa Tommi. Esimerkiksi joissain tapauksissa omistaja ei ole käynyt asunnossa jopa kymmeneen vuoteen.


Etsitkö vuokralaista sijoitusasuntoosi?

Asunnonvaihdon ammattilaisemme auttavat sinua asunnon myynnissä, ostamisessa ja vuokraamisessa. Katso lähin toimistosi >

Ota yhteyttä

Liittyipä asiasi sitten asunnon ostamiseen, myymiseen, välittäjiimme, palveluihimme tai mihin tahansa, jätä meille viesti.

Contact us