Asunnon hinta-arvio selviää helpolla hintatestillä – katso minkä arvoinen kotisi on

Huom! Hintatestillä on helppo selvittää asunnon hinta-arvio ja keskimääräinen myyntiaika. Huomin nettisivuilta löytyvä asunnon hintatesti on vaivaton tapa lähteä liikkeelle esimerkiksi silloin, kun asunnon vaihto on ajankohtaista.

Haluaisitko tietää, minkälaisen hinnan kodistasi saisi? Hinta-arvion tarkistaminen on helppoa: Huom! Hintatestin avulla voit kätevästi selvittää oman asuntosi hinta-arvion ja keskimääräisen myyntiajan. Huomin verkkosivuilta löytyvään palveluun syötetään muutama oleellinen tieto asunnosta, minkä jälkeen pääsee tarkastelemaan oman asuinalueensa hintatasoa ja myyntiaikaa.

Huom! Kiinteistönvälitys Oy:n pääkaupunkiseudun johtaja Jaana Jaatinen kertoo, että asunnon hintatesti on helppo tapa lähteä liikkeelle, kun miettii asunnon vaihtamista.
 
“Hintatestillä pääsee nopeasti alkuun, kun asunnon vaihtoajatukset tulevat ensimmäisen kerran mieleen. Se on kaikkien saatavilla oleva matalan kynnyksen palvelu.”

Asunto on aina yksilö

Huom! Hintatesti perustuu kiinteistönvälittäjien hintaseurannan tietokantaan, johon on koottu tiedot kaikista toteutuneista asuntokaupoista Suomessa.

Hintatestin antama asunnon hinta-arvio on kuitenkin aina suuntaa antava. Se perustuu alueen keskiarvoon eikä siis ota huomioon asunnon yksilöllisiä tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa hintaan oleellisesti.

”Jokainen asunto on yksilönsä, joten täysin tarkkaa hintaa ei laskuri tietenkään anna. Jopa saman taloyhtiön sisällä voi asuntojen hinnoissa olla huomattavaa vaihtelua esimerkiksi huoneiston näköalasta riippuen”, Jaatinen muistuttaa ja lisää:

”Kun asuntojen hinnoittelusta puhutaan, se kuuluisa merinäköala ei ole vain urbaania legendaa.”

Hinta määrittelee myyntiprosessin onnistumisen

Oikea hinta on yksi asuntokaupan merkittävimmistä tekijöistä, siksi asunnon hinnoittelussa kannattaa luottaa kokeneeseen asiantuntijaan. Jaana Jaatinen kertoo, että ostajat ovat nykyisin myös erittäin hintavalveutuneita eikä ylihinnoittelulla kannata kokeilla tuuriaan – ylihinnoittelemalla myyntiaika pitenee ja kiinnostuksen huipulle on sen jälkeen vaikea nousta.

“Hinta on asunnonostajan ensimmäisiä kriteereitä, liikkeelle kun lähdetään tietyn hintahaarukan puitteissa”, Jaatinen toteaa.

Oikean hinnan lisäksi sijainti on ratkaiseva tekijä asuntoa ostettaessa, mutta tunteiden merkitystäkään ei pidä vähätellä.

”Ihmiset tekevät valintoja tunnepohjalta – myös asuntokaupoilla. Jos kohde ei tunnu omalta, asuntoa ei osteta”, Jaatinen kiteyttää.


Tee asunnon hintatesti

selvitä asuntosi arvioitu hinta ja keskimääräinen myyntiaika alueellasi osoitteessa huom.fi/hintatesti.

Ota yhteyttä

Liittyipä asiasi sitten asunnon ostamiseen, myymiseen, välittäjiimme, palveluihimme tai mihin tahansa, jätä meille viesti.

Contact us