7 hyvää syytä miksi käyttää kiinteistönvälittäjää myymään kotisi

Oman kodin myyminen itse voi alkuun kuulostaa järkevältä ja helposti hoidettavalta asialta, ja säästäähän siinä selvää rahaa. Mutta ennen kuin alat itse myymään omaa kotiasi, kannattaa pohtia tarkkaan ainakin seuraavat asiat.  Kyseessähän on kuitenkin elämäsi suurin kauppa luultavasti myös sinulle.


 

 1. Korkeampi hinta. Kiinteistönvälittäjä käyttää, tai ainakin tulisi käyttää, lukuisia eri digitaalisia mainoskanavia, portaaleja ja muuta omaa verkostoaan kotisi markkinoinnissa. Mitä enemmän potentiaalisia ostajia, sitä korkeamman hinnan saat kodistasi ja sitä nopeammin pääset muuttamaan uuteen unelmiesi kotiin. Ja muista, markkinointi on aivan eri asia, kuin laittaa asunto pelkästään myyntiin.
   
 2. Ammattilaistasoiset kuvat ja videot. Oli sitten kyseessä sosiaalinen media, välittäjän omat sivut tai asuntojen esittelyyn erikoistuneet portaalit, tulisi kuvien, videoiden ja muun informaation olla totuudenmukaista ja ammattimaista. Ensivaikutelma tehdään kerran, joten mikäli et itse ole ammattilainen kuvaamisen saralla, niin anna ammattilaisten hoitaa valokuvaaminen ja kotisi esillepano. Ja asuntovahdit pitävät huolen, että kotisi pomppaa etsijöille esille, kun se tulee myyntiin.
   
 3. Välittäjän oma verkosto. Välittäjillä on usein ostotoimeksiantoja, tai vähintäänkin tietävät mitä heidän asiakkaansa etsivät. Näin ollen yhä useampi koti myydään jo ennen kuin se tulee julkisesti esille. Tätä kanavaa et itse voi hyödyntää, ellet satu olemaan kiinteistönvälittäjä.
   
 4. Vältä taloudelliset ja tekniset riskit. Kodinvaihto on suurimmalle osalle suomalaisista se suurin yksittäinen kauppa – oli sitten kyseessä, osto, tai myynti –, joten tämä kannattaa hoitaa siten, että se menee kerralla oikein.
  Välittäjää sitoo lakisääteinen selonottovelvollisuus ja tiedonantovelvollisuus. Välittäjän tulee muun muassa olla selvillä asunnon kunnosta, varustelusta ja mahdollisista velkaosuus- ja vastikekustannuksista, tehdyistä ja tulevista remonteista, talonyhtiön tilanteesta, sekä muista rasitteista. Ammattimainen välittäjä myös varmistaa ostajan sitoutumisen kauppaan virallisella ostotarjouksella. Katastrofaalinen tilannehan olisi, että myyjä on jo sitoutunut esim. uuteen kotiinsa ja ostaja ei ollutkaan tosissaan liikkeellä.
   
 5. Tunteet pois pelistä. Oman kodin myyminen voi olla tunteellinen paikka. Onhan siellä mahdollisesti kasvatettu lapset tai kasvettu itse, menty naimisiin, rakennettu talo alusta alkaen itse tai asunto on ollut suvussa jo pidemmän aikaa. Hyvä välittäjä hoitaa kotisi myynnin neutraalisti, ammattilaisen ottein ja sinun parastasi ajatellen. Neutraalin osapuolen ollessa paikalla myös ostajan etu ja mielenrauha ovat turvattu. Erityisesti ensiasunnon ostajat saattavat jännittää tehdessään ensimmäistä asuntokauppaa ja haluavat mahdollisimman paljon tietoa ja varmuutta, sekä neutraalin osapuolen paikalle.
   
 6. Hinnoittele kotisi järkevästi. Tämä voi aluksi kuulostaa oudolta, haluanhan kodistani mahdollisimman korkean hinnan, joten hinta ylös! VÄÄRIN. Haluat hinnoitella kotisi oikein verrattuna alueeseesi, asunnon kokoon / kuntoon, talonyhtiön tilanteeseen, markkinatilanteeseen, tuleviin remontteihin ja niin edelleen. Kun kotisi on hinnoiteltu oikein ja järkevästi, saat mahdollisimman paljon oikeasti potentiaalisia ostajia kiinnostumaan kodistasi ja tätä kautta ostopainetta, jolloin pääset neuvottelemaan hinnasta. Et halua yrittää ”pilkkiä” korkeinta mahdollista hintaa epärealistisin odotuksin. Tämä vie vain pohjan ja uskottavuuden kodiltasi ja menetät ensivaikutelman edun. Ammattilainen on jo etukäteen tehnyt taustakartoituksen, jotta pääsette yhdessä asettamaan hinnan oikealle tasolle.
   
 7. Säästä aikaasi ja ennen kaikkea rahaasi! Asuntokauppa vaatii paljon aikaa ja paperitöitä. Suurimmalla osalla meistä on muutakin tekemistä, kuin myydä asuntoansa työpäivän, tai lapsiarjen keskellä. Mikäli haluat säästää hermojasi, aikaasi ja ennen kaikkea saada paras mahdollinen hinta kodistasi, niin anna ammattilaisen hoitaa kotisi myynti, sitä varten he ovat olemassa. Ja loppujen lopuksi se on myös helpompaa ja turvallisempaa. Luultavasti haluat nukkua ennemmin yösi hyvin, kuin suunnitella seuraavan päivän näyttöä, tai huolehtia, että olihan sinulla kaikki tarvittavat paperit ja lomakkeet olemassa.

Tutustu saamiimme asiakaspalautteisiin ja löydä itsellesi sopivin välittäjä >

Ota yhteyttä

Liittyipä asiasi sitten asunnon ostamiseen, myymiseen, välittäjiimme, palveluihimme tai mihin tahansa, jätä meille viesti.

Contact us