Ideoita asumiseen ja arkeen

Haluamme olla läsnä elämäsi arjessa ja asumisenhaaveissa. Oli kyse sitten asunnonvaihtamisesta, sisustamisesta tai sijoitusasunnon hankinnasta, olemme apunasi. Tutustu artikkeleihimme asumisen aiheista.

Nykyaikaisilla työkaluilla näet, miten uudiskohteesta tulee koti!

Haaveiletko uudesta, vielä rakenteilla olevasta asunnosta, mutta lopullisen ostopäätöksen teko arveluttaa? Huom! Tampereen nykyaikaisilla työkaluilla näet, miltä uudiskohde näyttää valmiina.

Artikkeli

Myyjän vastuu asuntokaupassa

Asunto-osakkeen ja kiinteistön kauppa eroavat jonkin verran toisistaan virhevastuun osalta, mutta pääpiirteet ovat molempien osalta samat. Ostajan asemaan ei siis lähtökohtaisesti vaikuta se, onko kaupan kohteena oleva asunto kiinteistö vai asunto-osake.

Blogi

Asuntokaupan purkaminen

Asuntokaupan purkaminen edellyttää aina joitain erityisiä syitä, eli ilman purkuun oikeuttavaa perustetta oikeutta kaupan purkamiseen ole. Oikeus kaupan purkamiseen voi olla sekä myyjällä että ostajalla.

Blogi

Asuntokaupan verotus

Asuntokauppaan liittyy läheisesti verotus, koska veroseuraamuksia voi liittyä sekä asunnon ostoon että asunnon myyntiin. Asunto-osakkeen ja kiinteistön ostajan tulee maksaa varainsiirtoveroa. Asunto-osakkeen osalta varainsiirtoveron määrä on 2 % velattomasta kauppahinnasta ja kiinteistön osalta 4 % kauppahinnasta tai muusta vastikkeesta.

Blogi